Problem Vojne penzije

Ići dole

Problem Vojne penzije

Počalji  Admiral taj Čet Maj 20, 2010 12:46 am

27.05.2010.javascript:emoticonp('bounce')
Na osnovu Zakona o državnim službenicima jasno je definisan status i koeficijenat 3 od 2000.g. a to što MO nema pare nadležna je Država Srbija. Tako da imamo pravo potraživanja ali ne kao ZASTARELA POTRAŽIVANJA OD 2000.G. NEGO KAO ZASTARELU DOBIT NA POTRAŽIVANJE.
ed]

SVI MORAMO KOJI IMAO LIČNE KARTE STARE I TRAJNO VAŽEĆE DA IZVADIMO 2011.G. NOVE A KO HOĆE I PASOŠEcolor=red]lor=red]27.05.2010.
Ministarstvo odbrane je zakonski obavezno da PORAVNANJE PENZIJA SA KOEFICIJENTOM-3 obračunava na platu koju smo imali od 1.1.2000.g. do 1.8.2004- kada lopticu odgovornosti prenosi na FSOVO, a oni nisu se udostojili da nam se obrate odgovorom na Zahteve, Žalbe i tužbe. Razbijaju nas u paramparčad sa tužbama koje treba da podnesemo od 2000.g. do danas u nekoliko perioda povećanja vrednosti boda. Kako FSOVO nije se osposobio za punih 6 godina rada, to Šutanovac prenosi naše dosijee i obaveze na Ministarstvo rada i socijalnu politiku kojima će trebati još 6 godina ali da nam daju po 2000 dinara 2 puta do kraja godine, da bi na kraju sve to preuzeo FPiO u 22. veku da rešava naša pitanja.


PAŽNJA! od 26.05.2010.g.

Obratite pažnju šta potpisujete, poštujte rokove o donetim rešenjima kao što su rešenja od 2000.g. do 2007.g. kada su doneta za PORAVNANJE PENZIJA sa koeficijentom obračuna 1,2 umesto K-3 pa su Vam zato i penzije 3 puta manje, a da niste u roku uložili žalbu koja Vas po zakonu pripada a neznate i nemate kome da se obratite. Sada smo oformili stručni tim sa prikupljenim Zakonima, uredbama, propisima, informacijama koji treba da zastupa Vaše interese u svim oblastima koje se nas tiču! Pratite svakodnevno ovaj sajt i predložite drugome da nas sa poverenjem kontaktiraju, postavljaju pitanja i u Vašem interesu usmerimo problem ka pozitivnom rešenju.

Može li iko objasniti šta se događa sa vojnim penzijama....
Hvala!


Republika Srbija angažovala je Sudove ne samo u Beogradu nego i po opštinama gde možete ostvariti svoje pravo.
Ministarstvo odbrane odgovornost od 2000. godine prikriva i tenisku lopticu odgovornsoti prebacuje na FSOVO prebacuje od 1.8.2004.g.
-Nameću nam formalizovane obrasce za ostvarivanje prava, koje kroz Molbu zatim Žalbu FSOVO ne daje odgovore i nakon po 60 dana čekanja igraju igru sa vremenom u oduMIRUJUĆOJ administraciji. Nemaju rešenja zato što nemaju fond i pare od MO da izmire obaveze.
Međutim, napretka i nade ima, sobzirom da je preko 1600 lica koje su nakon Molbe i Žalbe FSOV-u podneli tužbe u opštinama gde žive, smanjili troškove za 50%-DOBILI SU SPOROVE I NOVAC.
Međutim, kako se to u vojsci kaže ALI AKO se drugačije ne naredi, tužba za 11,6% je od 1.1.2008. do dana obračuna i isplate a šta je sa periodom od 1.1.2000. do 1.8.2004. i šta će biti kada nisu dobijena Rešenja za poravnanje prvo plata kao osnova za obračun penzija, zatim sa periodom penzija kada je potrebno još 3-5 tužbe i šta kada to poravnanje nije izvršeno i dobijeno Rešenje da bi se novo povećanje ili poravnanje moglo kontinuirano da sprovede bez sudskog postupka.

Budite sigurni da i Evropa čini pritisak na vlast da mora da razreši i plate i penzije ali na našu štetu, da bi se mogla uhvatiti u obavezu efikasnosti zakonodavstva i balata prošlih obaveza u integracije. Napretka ima na svim poljima i finansija i stambene problematike.

Odgovorite nam koliko ste zadovoljni onih što već znate, osećate ali niste još srećni dobitnik sedmice, a bićete i Vi uskovo.

Zahvaljujem[b]
avatar
Admiral
Admin

Broj poruka : 28
Datum upisa : 21.04.2010
Godina : 55
Lokacija : Kragujevac

Pogledaj profil korisnika http://www.radio-admiral.info

Nazad na vrh Ići dole

ASOCIJACIJA VOJNIH VETERANA SRBIJE

Počalji  Vasić taj Pon Maj 24, 2010 1:00 pm

25.05.2010. g. u sedištu ove Asocijacije održana je godišnja skupština Asocijacije vojnih veterana Srbije.
Skupštini su prisustvovale brojne zvanice iz Srbije ali i iz Republike Srpske i Krajine, Republike Hrvatske veterani i članovi udruženja izbeglica.
Pored veoma inpozantnog izlaganja o godišnjem radu Asocijacije i postignutim rezultatima, Predsednik asocijacije gospodin Prodanović odao je i brojna priznanja zaslužnim udruženjima i organizacijama.
Imajući čime da se pohvale u svom zajedničkom radu na rešavanju socijalnih i zdravstvenih problema osnovni zaključak je da preuzimaju obavezu i odgovornost za rešavanjem socijalnih problema svih pripadnika vojske, članova njihovih porodica i dece koja su na školovanju.
Upućuju poziv da se hitno jave sva lica koja su od 2000.g. radila, ostvarila prav ana penziju i članove porodica i decu naših poštovanih kolega koji su preminuli da se jave preko ovog sajta da bi tim VOJNIH I CIVILNIH stručnjaka ubrzalo ostvarivanje njihovih prava onako kako smo i objavili na ovom sajtu.
Radimo na pripremi izlaska lista, sajta koji će biti uskoro objavljen i besplatnom postavljanju pitanja iz problematike koja Vas interesuje.

Pozivamo sva udruženja vojnih penzionera, beskućnike, invalide, podoficire i oficire, civilna lica koja su radila u vojsci i one koji nemaju dokumentaciju o radu u jedinicama vojske na području secesionističkih država da nam se jave kako bi im pomogli u rešavanju svojih problema.

Postavljajte pitanja a odgovorima ćemo vam pomoći i praktičnom rešavanju problema.

Utičimo na pripremu zakonodavstva, menjajmo neodgovarajuće, tražimo odgovornost od poslanika i ministara kao i lidera stranaka i partija koje nas predstvljaju. Rezultati izbora su najbolji sud kako su radili.

Značajnog napretka ima sa rezultatima Republike Srbije koja čini napore i ostvaruje rezultate da izađemo iz ekonomske krize, oblikujemo političku realnost, transformišemo sebe da bolje živimo i ostvarimo prava za korist naše dece i budućnosti zemlje.
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Dokumentacija o posedovanju stanarskog prava u R. Hrvatskoj

Počalji  Admiral taj Pon Maj 24, 2010 5:24 pm

U R. Hrvatskoj sam radio kao vojni penzioner i imao stan sa stanarskim pravom. Povratkom na teritoriju R. Srbije i pokušaja da se prijavim za rešavanje stambenog pitanja u novonastaloj situaciji, moja molba je odbijena čime nemam mogućnost da ostvarim pravo na UTS.

Kako da ostvarim prava koja su mi u R. Hrvatskoj oduzeta a u R. Srbiji nisu priznata????

Hvala za odgovor!

ODGOVOR: Svi građani koji rade i žive u Republici Hrvatskoj su sa tim statusom građana Republike Hrvatske i imaju sva prava koja im po zakonu Republike Hrvatske pripadaju. U slučaju da ih nemogu ostvariti preduzimaju pravne mere kod nadležnih institucija. U slučaju nemogućnosti ostvarivanja prava mogu pokrenuti i upravni spor, ili tražiti pravo kod međunarodnih institucija nakon negativno donetih rešenja u vašu korist.

Ni po jednom pravu nemožete kriviti Republiku Srbiju za nemogućnost ostvarivanja UTS koja Vas po načelu nekog zakona sleduje u Republici Hrvatskoj. Ovako formulisano uopšteno postavljeno pitanje ne daje mogućnost potpunog i pravog odgovora za ostvarivanje Vašeg prava na prostoru Republike Srbije a živeli ste u R. Hrvatskoj koja Vam to pravo nije omogućila da ostvarite. Razmislite kako biste Vi odgovorili drugome kada nemate materijalne dokaze koji kada bi se sagledali u kom vremenu, u kom statusu sa kojim oblikom ili vrstom prava tražite obeštećenje, kome ste se sve obratili i na kom nivou ostvarivanja prava. Ne želimo da Vas ostavimo na ovom nivou nerešenog problema za koji nam se obraćate. Učinićemo sve da Vam putem zakonskih normativa u Republici Srbiji dokažemo šta je potrebno i u kom statusu da ostvarite UTS- uvećane troškove života jer prvo ni ove skraćenice nisu nama pa ni širokim masama zainteresovanih jasne.

Iznećemo rešenje u najskorijem vremenu koje Vam po zakonu pripada.
avatar
Admiral
Admin

Broj poruka : 28
Datum upisa : 21.04.2010
Godina : 55
Lokacija : Kragujevac

Pogledaj profil korisnika http://www.radio-admiral.info

Nazad na vrh Ići dole

O čemu pišete?

Počalji  Admiral taj Pon Maj 24, 2010 7:07 pm

U R. Hrvatskoj sam imao stanarsko pravo kao vojni penzioner. Pri povlačenju nisam pokupio stvari i dokumenta iz stana, spašavajući živu glavu. U R. Srbiji nemam nikakvih dokumenata kojima mogu dokazati da sam posedovao stanarsko pravo. Pokušaj da podnesem molbu kao većina kolega za rešavanje stambenog pitanja, odbijen sam jer nisam imao nikakvih dokumenata a vojnu penziju primam.
Kako je moguće da za primanje vojne penzije nije potrebno ništa i da je nastavljena isplata kao da se ništa nije dogodilo a za stambeno pitanje to nije moguće? Kako doći do potrebnih dokumenata i od koga tražiti?

ODGOVOR: Svi podaci pripadnika JNA, i kasnije pripadnika vojske do današnjeg dana nalaze se u Ministarstvu odbrane, Sektor za ljudske resurse Pravna uprava, ili finansijska uprava zbog finansija ili Stambena uprava za stanove. Sigurno ima svih podataka za protekli period, Treba im se u pisanoj formi obratiti sa zahtevom a takođe i preko interneta i sajta Ministarstvo odbrane koje je istaklo željenu problematiku i brojeve telefona na koje je moguće da se obratite. Ukucajte na internet Ministarstvo odbrane i odgovor je sa rešenjem tu. bounce
avatar
Admiral
Admin

Broj poruka : 28
Datum upisa : 21.04.2010
Godina : 55
Lokacija : Kragujevac

Pogledaj profil korisnika http://www.radio-admiral.info

Nazad na vrh Ići dole

ODGOVOR 3- ŠTA SE DEŠAVA SA VOJNIM PENZIJAMA

Počalji  Vasić taj Pon Maj 24, 2010 7:26 pm

Može li iko objasniti šta se događa sa vojnim penzijama....
Hvala!
[/b]

Republika Srbija angažovala je Sudove ne samo u Beogradu nego i po opštinama gde možete ostvariti svoje pravo.
Ministarstvo odbrane odgovornost od 2000. godine prikriva i tenisku lopticu odgovornsoti prebacuje na FSOVO prebacuje od 1.8.2004.g.
-Nameću nam formalizovane obrasce za ostvarivanje prava, koje kroz Molbu zatim Žalbu FSOVO ne daje odgovore i nakon po 60 dana čekanja igraju igru sa vremenom u oduMIRUJUĆOJ administraciji. Nemaju rešenja zato što nemaju fond i pare od MO da izmire obaveze.
Međutim, napretka i nade ima, sobzirom da je preko 1600 lica koje su nakon Molbe i Žalbe FSOV-u podneli tužbe u opštinama gde žive, smanjili troškove za 50%-DOBILI SU SPOROVE I NOVAC.
Međutim, kako se to u vojsci kaže ALI AKO se drugačije ne naredi, tužba za 11,6% je od 1.1.2008. do dana obračuna i isplate a šta je sa periodom od 1.1.2000. do 1.8.2004. i šta će biti kada nisu dobijena Rešenja za poravnanje prvo plata kao osnova za obračun penzija, zatim sa periodom penzija kada je potrebno još 3-5 tužbe i šta kada to poravnanje nije izvršeno i dobijeno Rešenje da bi se novo povećanje ili poravnanje moglo kontinuirano da sprovede bez sudskog postupka.

Budite sigurni da i Evropa čini pritisak na vlast da mora da razreši i plate i penzije ali na našu štetu, da bi se mogla uhvatiti u obavezu efikasnosti zakonodavstva i balata prošlih obaveza u integracije. Napretka ima na svim poljima i finansija i stambene problematike.

Odgovorite nam koliko ste zadovoljni onih što već znate, osećate ali niste još srećni dobitnik sedmice, a bićete i Vi uskovo.
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Problem Vojne penzije

Počalji  Admiral taj Pon Maj 24, 2010 7:35 pm

Možete li mi odgovoriti na pitanje bez objašnjavanja situacije?
Kako doći do potrebnih dokumenata i od koga tražiti?


ODGOVOR: za sva personalna pitanja bez obzira gde ste radili što se tiče jedinica i republika, obratite se Ministarstvu odbrane, Sektor za ljudske resurse, Pravnoj službi Beograd
avatar
Admiral
Admin

Broj poruka : 28
Datum upisa : 21.04.2010
Godina : 55
Lokacija : Kragujevac

Pogledaj profil korisnika http://www.radio-admiral.info

Nazad na vrh Ići dole

12. Udruženje vojnih penzionera i Draganjac ubacuju trojke

Počalji  Vasić taj Sre Jun 02, 2010 6:11 pm

2.6.2010

Информација УВПС о подношењу захтева за усклађивање пензије (11,06 одсто)
ПУТ ЗА ОСТВАРЕЊЕ ПРАВА
У
Дружење војних пензионера Србије прошлог месеца упутило је свим општинским (градским) одборима информацију о начину подношења захтева за усклађивање пензије (11,06 одсто). Текст те информације, коју је потписао председник УВПС Љубомир Драгањац, објављујемо у целини:
„Фонд за социјално осигурање војних осигураника, следећи становиште Министарства рада и социјалне политике, није пензије војних осигураника ускладио односно повећао за 11,06 одсто од 1. јануара 2008. године сходно одредби чла- на 193. Закона о Војсци Србије и Решењу Фонда ПИО бр. 181-431/08 од 25. јануара 2008. године, а појединачне захтеве корисника војних пензија за то усклађивање одбија као неосноване. С тога, корисници војних пензија који сматрају да им то право припада треба да поступе како следи:
Да Фонду СОВО поднесу Захтев за доношење решења о усклађивању, по обрасцу у прилогу овога акта. Они који су већ поднели такве захтеве, не треба да их поново подносе, јер они, иако непотпуни, одговарају намени;
Уколико Фонд не донесе решење по захтеву у року од 60 дана или решењем захтев одбије, треба изјавити жалбу ко- мисији Скупштине Фонда СОВО за ревизију и решавање у другом степену о правима из пензијског и инвалидског осигу- рања војних осигураника.
Уколико жалба буде одбијена или по њој не буде одлучено у року од 60 дана, треба покренути управни спор под- ношењем тужбе Управном суду у Београду.
Уколико тужба у управном спору не би била уважена, може се поднети уставна жалба Уставном суду Србије.
Уколико се у било којој фази поступка исходи првостепена одлука којом се признаје право на спорно повећање пен- зије, а Фонд по томе не поступи, може се закинуто право остварити у парници за накнаду штете."
(име и презиме)
(адреса)
(број решења о пензионисању)


Предмет: Доношење решења о Фонду за социјално осигурање
усклађивању пензије, захтева.- војних осигураника
БЕОГРАД
ул. Крунска бр. 13
Чланом 193. Закона о ВОЈСЦИ Србије (ЗВС), који је на снази од 01. 01. 2008. године, прописано је да се усклађивање пензија војних осигураника врши по динамици и на начин утврђен Законом којим се уређује пензијско и инвалидско ос- игурање. Решењем Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, 01. бр. 181-431/08 од 25. 01. 2008. годи- не, ванредно су усклађене односно повећане пензије за 11,06% од 01. јануара 2008. године, па је Фонд СОВО, сагла- сно цитираној одредби ЗВС, био дужан да ми пензију усклади односно повећа за 11,06% од 01. јануара 2008. године и на тако утврђену вредност бода примени наредна повећања, али то до данас није учинио. С тога, а основом чл. 5. ст. 2. Уредбе о начину остваривања и престанку права из пензијског и инвалидског осигурања војних осигураника, захте- вам:
1) Да донесете решење којим ће ми пензија бити усклађена по прописима, тако да вредност бода за обрачун пен- зије износи:
у периоду од 01. јануара до 31. марта 2008. године 10.017 динара; у периоду од 01. априла до 30. септембра 2008. године 10,715 динара, и у периоду од 01. октобра 2008. године до наредног усклађивања 12,229 динара.
2) Да ми исплатите закинути део пензије од 01. 01. 2008. године до почетка исплате по прописима обрачунате
пензије, а у износу који је производ броја бодова и нове обрачунате вредности бода, и то .
за период од 01. јануара до 31. марта 2008. године бодова пута 0,617 динара, односно динара
месечно;
за период од 01. априла до 30. септембра 2008. године бодова пута 0,660 динара, односно
динара месечно, и за период од 01. октобра 2008. године на овамо бодова пута 0,753 динара, односно

Молим да ми решење под 1) овог захтева доставите у законом прописаном року, а закинути део пензије неодло- жно исплатите.
У Београду 2010. године
Подносилац захтваа


Admiral ::27.05.2010.javascript:emoticonp('bounce')
Na osnovu Zakona o državnim službenicima jasno je definisan status i koeficijenat 3 od 2000.g. a to što MO nema pare nadležna je Država Srbija. Tako da imamo pravo potraživanja ali ne kao ZASTARELA POTRAŽIVANJA OD 2000.G. NEGO KAO ZASTARELU DOBIT NA POTRAŽIVANJE.
ed]

SVI MORAMO KOJI IMAO LIČNE KARTE STARE I TRAJNO VAŽEĆE DA IZVADIMO 2011.G. NOVE A KO HOĆE I PASOŠEcolor=red]lor=red]27.05.2010.
Ministarstvo odbrane je zakonski obavezno da PORAVNANJE PENZIJA SA KOEFICIJENTOM-3 obračunava na platu koju smo imali od 1.1.2000.g. do 1.8.2004- kada lopticu odgovornosti prenosi na FSOVO, a oni nisu se udostojili da nam se obrate odgovorom na Zahteve, Žalbe i tužbe. Razbijaju nas u paramparčad sa tužbama koje treba da podnesemo od 2000.g. do danas u nekoliko perioda povećanja vrednosti boda. Kako FSOVO nije se osposobio za punih 6 godina rada, to Šutanovac prenosi naše dosijee i obaveze na Ministarstvo rada i socijalnu politiku kojima će trebati još 6 godina ali da nam daju po 2000 dinara 2 puta do kraja godine, da bi na kraju sve to preuzeo FPiO u 22. veku da rešava naša pitanja.


PAŽNJA! od 26.05.2010.g.

Obratite pažnju šta potpisujete, poštujte rokove o donetim rešenjima kao što su rešenja od 2000.g. do 2007.g. kada su doneta za PORAVNANJE PENZIJA sa koeficijentom obračuna 1,2 umesto K-3 pa su Vam zato i penzije 3 puta manje, a da niste u roku uložili žalbu koja Vas po zakonu pripada a neznate i nemate kome da se obratite. Sada smo oformili stručni tim sa prikupljenim Zakonima, uredbama, propisima, informacijama koji treba da zastupa Vaše interese u svim oblastima koje se nas tiču! Pratite svakodnevno ovaj sajt i predložite drugome da nas sa poverenjem kontaktiraju, postavljaju pitanja i u Vašem interesu usmerimo problem ka pozitivnom rešenju.

Može li iko objasniti šta se događa sa vojnim penzijama....
Hvala!


Republika Srbija angažovala je Sudove ne samo u Beogradu nego i po opštinama gde možete ostvariti svoje pravo.
Ministarstvo odbrane odgovornost od 2000. godine prikriva i tenisku lopticu odgovornsoti prebacuje na FSOVO prebacuje od 1.8.2004.g.
-Nameću nam formalizovane obrasce za ostvarivanje prava, koje kroz Molbu zatim Žalbu FSOVO ne daje odgovore i nakon po 60 dana čekanja igraju igru sa vremenom u oduMIRUJUĆOJ administraciji. Nemaju rešenja zato što nemaju fond i pare od MO da izmire obaveze.
Međutim, napretka i nade ima, sobzirom da je preko 1600 lica koje su nakon Molbe i Žalbe FSOV-u podneli tužbe u opštinama gde žive, smanjili troškove za 50%-DOBILI SU SPOROVE I NOVAC.
Međutim, kako se to u vojsci kaže ALI AKO se drugačije ne naredi, tužba za 11,6% je od 1.1.2008. do dana obračuna i isplate a šta je sa periodom od 1.1.2000. do 1.8.2004. i šta će biti kada nisu dobijena Rešenja za poravnanje prvo plata kao osnova za obračun penzija, zatim sa periodom penzija kada je potrebno još 3-5 tužbe i šta kada to poravnanje nije izvršeno i dobijeno Rešenje da bi se novo povećanje ili poravnanje moglo kontinuirano da sprovede bez sudskog postupka.

Budite sigurni da i Evropa čini pritisak na vlast da mora da razreši i plate i penzije ali na našu štetu, da bi se mogla uhvatiti u obavezu efikasnosti zakonodavstva i balata prošlih obaveza u integracije. Napretka ima na svim poljima i finansija i stambene problematike.

Odgovorite nam koliko ste zadovoljni onih što već znate, osećate ali niste još srećni dobitnik sedmice, a bićete i Vi uskovo.

Zahvaljujem[b]
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

13 POGODNOSTI ZA VOJNE PENZIONERE UVPS

Počalji  Vasić taj Sre Jun 02, 2010 6:22 pm

13. 2.6.2010. UDRUŽENJE VOJNIH PENZIONERA SRBIJE na čelu sa Draganjcem Ljubomirom


Удружење ВПС предлаже
погодности
И ЗА ВОЈНЕ ПЕНЗИОНЕРЕ


Удружење војних пензионера Србије средином априла упутило је Управи за здравство (СМР МО) допис у вези са врстом и обимом пра- ва из здравственог осигурања. Удружење се залаже за то да и војни пензионери добију одређене погодности које имају цивилни. У допису се, између осталог, истиче:
"Републички завод за здравствено осигурање донео је Правилник о садржају и обиму права из здрав- ственог осигурања и партиципацији за 2010. годину (Сл. Гл. број 11/2010).
Тим Правилником, поред неких погодности из домена партиципације, дата је и могућност да уколико је париципација већа од половине пензије исплаћене за последњи месец у календарској години осигурано лице има право на повраћај више плаћеног износа партиципације.
У вези са тим предлажемо да се размотри могућност и ово право примени и за војне осигуранике.
Такође, поново подсећамо на ра- није дате предлоге да се усклади садржај и обим права и за војне осигуранике а који сада важе за осигуранике у цивилу, а то су: индикације за медицинску рехабилитацију, накнада за туђу негу и помоћ код телесног оштећења 100 одсто, рехабилитација диабетичара на инсулину, да и супру- ге војних осигураника могу да остваре право на туђу негу и помоћ, да уколико заказани преглед није реализован у року 30 дана може да се користи приватна пракса и друга права ако тих разлика има." више не побољшавају. У почетном стадијуму рака нема заостале мокраће, а касније настају праве сметње у пражњењу мокраћне бешике. Често се манифестује јаким неуралгичним боловима услед раних метастаза у коштани систем (карлич- не кости, кичма, ребра). Ређе метастазира у друге органе (плућа, мозак). Опште стање болесника је поремећено због малокрвности, мршављења, а пре свега због јаких болова. Међутим, сви случајeви рака простате не проузрокују симптоме. Нађено је да код многих особа тумор може остати притајен током неодређеног периода времена, не ширећи се на друге делове тела.
За лечење карцинома простате до- лазе у обзир: медикаментозне, оперативне и радиолошке методе, што одређује конзилијум лекара. Понављамо важност редовних посета урологу због подмуклости и изостанка типичних симптома.


Из Удружења Војних пензионера Црне Горе
СТИЖЕ ПРАВДА


Корисници војне пензије у Црној Гори умјесто безбрижног пензионерског живота дсчекаше неправду која је унијела горчину у њихове душе.
Прво је почела нередовна исплата пензија од Фонда за социјално осигурање војних осигураника 2005. го- дине. Потом је услиједило повећање пензија 1. септембра 2006 и јула 2007. године у износу од око 23,9 одсто, али се огласише брижници из Министарства рада и социјалног старања и Фонда пензијско инвалидског осигурања Црне Горе, да им не буде то много те да не повећавају за пензионере у Црној Гори. Неким (не)одговорним и ово би мало, па приликом преузимања докумената 15. августа 2007. године, само преписаше износ у еврима, али не према важећем курсу на дан преузимања , већ како рекоше затечено стање, те и овдје одузеше око 7 одсто. Тако се војни пензионери у Црној Гори нађоше на лествици са најн жим примањима у републикама екс . - - ј
Да ипак не буде како „одговорни" хоће, побринуше се разборити пензионери , познаваоци Закона, прописа али и правила ове игре са војним пензионерима. Пресавише табак, па на суд.
Суд доноси пресуде, лравници Министарства рада и социјалног старања и Фонда за ссцијално осигурање их поништавају и тако ја теби - ти мени док тужбе и жалбе не сти- гоше до Управног суда као највише судске инстанце, који уважи тужбе и отпоче са доношењем пресуда у корист војних пензиснера: да се напишу нова рјешења у којима обухватити повећања до 15.августа 2007. године и курс динар - евро на тај дан.
Из Минстарства и Фонда ПИО позивају представнике Удружења војних пензионера на разговор ради до- говора апи према процјени лензионера да опет нешто закину.
Предсједник Удружења Драган Тиодоровић одмах је сазвао ванредну сједницу Главног одбора на којој је заузет јединствен став, да нема погодбе по том питању, већ да поступе искључиво по пресудама Управног суда. Ако поново не поступе искључиво у духу пресуда услиједиће опет туже - како рече Матија Бећковић „Ћера-ћемо се још".
Ето корисници војне пензије у Црној Гори на прагу су да пресудом добију оно што им је годинама закидано . Ипак се неки прибојавају да неко поново не измисли нову „швајцарску формулу"- па опет да остану празних џепова
.

Радивоје Здравковић

Admiral ::Možete li mi odgovoriti na pitanje bez objašnjavanja situacije?
Kako doći do potrebnih dokumenata i od koga tražiti?


ODGOVOR: za sva personalna pitanja bez obzira gde ste radili što se tiče jedinica i republika, obratite se Ministarstvu odbrane, Sektor za ljudske resurse, Pravnoj službi Beograd
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Problem Vojne penzije

Počalji  Vasić taj Čet Nov 18, 2010 10:07 pm


27.09.2010.
Ministarstvo odbrane je zakonski obavezno da PORAVNANJE PENZIJA SA KOEFICIJENTOM-3 obračunava na platu koju smo imali od 1.1.2000.g. do 1.8.2004- kada lopticu odgovornosti prenosi na FSOVO, a oni nisu se udostojili da nam se obrate odgovorom na Zahteve, Žalbe i tužbe. Razbijaju nas u paramparčad sa tužbama koje treba da podnesemo od 2000.g. do danas u nekoliko perioda povećanja vrednosti boda. Kako FSOVO nije se osposobio za punih 6 godina rada, to Šutanovac prenosi naše dosijee i obaveze na Ministarstvo rada i socijalnu politiku kojima će trebati još 6 godina ali da nam daju 5.000 dinara do kraja godine, samo onim penzionerima čija je penzija manja od 30.000 din, da bi na kraju sve to preuzeo FPiO u 22. veku da rešava naša pitanja.[/color]

PAŽNJA! od 26.05.2010.g.

Obratite pažnju šta potpisujete, poštujte rokove o donetim rešenjima kao što su rešenja od 2000.g. do 2007.g. kada su doneta za PORAVNANJE PENZIJA sa koeficijentom obračuna 1,2 umesto K-3 pa su Vam zato i penzije 3 puta manje, a da niste u roku uložili žalbu koja Vas po zakonu pripada a neznate i nemate kome da se obratite. Sada smo oformili stručni tim sa prikupljenim Zakonima, uredbama, propisima, informacijama koji treba da zastupa Vaše interese u svim oblastima koje se nas tiču! Pratite svakodnevno ovaj sajt i predložite drugome da nas sa poverenjem kontaktiraju, postavljaju pitanja i u Vašem interesu usmerimo problem ka pozitivnom rešenju.

Može li iko objasniti šta se događa sa vojnim penzijama....
Hvala!


Republika Srbija angažovala je Sudove ne samo u Beogradu nego i po opštinama gde možete ostvariti svoje pravo.
Ministarstvo odbrane odgovornost od 2000. godine prikriva i tenisku lopticu odgovornsoti prebacuje na FSOVO prebacuje od 1.8.2004.g.
-Nameću nam formalizovane obrasce za ostvarivanje prava, koje kroz Molbu zatim Žalbu FSOVO ne daje odgovore i nakon po 60 dana čekanja igraju igru sa vremenom u oduMIRUJUĆOJ administraciji. Nemaju rešenja zato što nemaju fond i pare od MO da izmire obaveze.
Međutim, napretka i nade ima, sobzirom da je preko 1600 lica koje su nakon Molbe i Žalbe FSOV-u podneli tužbe u opštinama gde žive, smanjili troškove za 50%-DOBILI SU SPOROVE I NOVAC.
Međutim, kako se to u vojsci kaže ALI AKO se drugačije ne naredi, tužba za 11,6% je od 1.1.2008. do dana obračuna i isplate a šta je sa periodom od 1.1.2000. do 1.8.2004. i šta će biti kada nisu dobijena Rešenja za poravnanje prvo plata kao osnova za obračun penzija, zatim sa periodom penzija kada je potrebno još 3-5 tužbe i šta kada to poravnanje nije izvršeno i dobijeno Rešenje da bi se novo povećanje ili poravnanje moglo kontinuirano da sprovede bez sudskog postupka.

Budite sigurni da i Evropa čini pritisak na vlast da mora da razreši i plate i penzije ali na našu štetu, da bi se mogla uhvatiti u obavezu efikasnosti zakonodavstva i balata prošlih obaveza u integracije. Napretka ima na svim poljima i finansija i stambene problematike.

Odgovorite nam koliko ste zadovoljni onih što već znate, osećate ali niste još srećni dobitnik sedmice, a bićete i Vi uskovo.

Zahvaljujem[b][/quote]
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Problem Vojne penzije

Počalji  Vasić taj Ned Nov 21, 2010 2:27 pm

Admiral ::[color=blue]27.05.2010.javascript:emoticonp('bounce')
Na osnovu Zakona o državnim službenicima jasno je definisan status i koeficijenat 3 od 2000.g. a to što MO nema pare nadležna je Država Srbija. Tako da imamo pravo potraživanja ali ne kao ZASTARELA POTRAŽIVANJA OD 2000.G. NEGO KAO ZASTARELU DOBIT NA POTRAŽIVANJE.
ed]

color=red]lor=red]27.05.2010.
Ministarstvo odbrane je zakonski obavezno da PORAVNANJE PENZIJA SA KOEFICIJENTOM-3 obračunava na platu koju smo imali od 1.1.2000.g. do 1.8.2004- kada lopticu odgovornosti prenosi na FSOVO, a oni nisu se udostojili da nam se obrate odgovorom na Zahteve, Žalbe i tužbe. Razbijaju nas u paramparčad sa tužbama koje treba da podnesemo od 2000.g. do danas u nekoliko perioda povećanja vrednosti boda. Kako FSOVO nije se osposobio za punih 6 godina rada, to Šutanovac prenosi naše dosijee i obaveze na Ministarstvo rada i socijalnu politiku kojima će trebati još 6 godina ali da nam daju po 5.000 dinara do kraja godine, ALI SAMO ONIM PENZIONERIMA ČIJA SU MESEČNA PRIMANJA MANJA OD 30.000 din, da bi na kraju sve to preuzeo FPiO u 22. veku da rešava naša pitanja.
Ovakav metod socijalne politike vređa dostojanstvo lica koja su svojim radom doprinela da imaju veće penzije a ne socijalnu pomoć, kao i onih koji su svoja akademska zvanja stekli školovanjem i značajnim doprinosom našoj Srbiji. Bacaju nas pod noge dozvoljavajući da u periodu zamrznutih plata i penzija dižu sebi plate do 4.000 eura, lažno predstavljajući patriotska socijalna osećanja prema siromašnima i taktizirajući kao neki "vodićemo vas popodne da gledate kolače"!

PAŽNJA! od 26.05. i novembar 2010.g.
Obratite pažnju šta potpisujete, poštujte rokove o donetim rešenjima kao što su rešenja od 2000.g. do 2007.g. kada su doneta za PORAVNANJE PENZIJA sa koeficijentom obračuna 1,2 umesto K-3 pa su Vam zato i penzije 3 puta manje, a da niste u roku uložili žalbu koja Vas po zakonu pripada a neznate i nemate kome da se obratite. Sada smo oformili stručni tim sa prikupljenim Zakonima, uredbama, propisima, informacijama koji treba da zastupa Vaše interese u svim oblastima koje se nas tiču! Pratite svakodnevno ovaj sajt i predložite drugome da nas sa poverenjem kontaktiraju, postavljaju pitanja i u Vašem interesu usmerimo problem ka pozitivnom rešenju.

Može li iko objasniti šta se događa sa vojnim penzijama....
Hvala!


Republika Srbija angažovala je Sudove ne samo u Beogradu nego i po opštinama gde možete ostvariti svoje pravo.
Ministarstvo odbrane odgovornost od 2000. godine prikriva i lopticu odgovornsoti prebacuje na FSOVO prebacuje od 1.8.2004.g. a do 2000.g. prećutno skida odgovornost punih 4 godine.
-Nameću nam formalizovane obrasce za ostvarivanje prava, koje kroz Molbu zatim Žalbu FSOVO ne daje odgovore i nakon do 60 dana čekanja igraju igru sa vremenom u oduMIRUJUĆOJ administraciji. Nemaju rešenja zato što nemaju fond i pare od MO da izmire obaveze. a dobili su novac i potrošili, zbog nesposobnosti primene savremenih tehnologija, neznanja, nestručnosti i zlonamernosti.
Međutim, napretka i nade ima, sobzirom da je nekoliko hiljada pa i desetina hiljada lica koje su nakon Molbe i Žalbe FSOV-u podneli tužbe u opštinama gde žive, smanjili troškove za 50%-DOBILI SU SPOROVE I NOVAC.
Međutim, kako se to u vojsci kaže ALI AKO se drugačije ne naredi, tužba za 11,6% je od 1.1.2008. do dana obračuna i isplate a šta je sa periodom od 1.1.2000. do 1.8.2004. i šta će biti kada nisu dobijena Rešenja za poravnanje prvo plata kao osnova za obračun penzija, zatim sa periodom penzija kada je potrebno još 3-5 tužbe i šta kada to poravnanje nije izvršeno i dobijeno Rešenje da bi se novo povećanje ili poravnanje moglo kontinuirano da sprovede bez sudskog postupka. Što su tražili ne poštujući pozitivno pravne propise dobili su a
MI ĆEMO VAM OTKRITI MALVERZACIJE, KRAĐE NAŠIH PENZIJA NA VREDNOSTI KOEFICIJENATA KAKO SU NAM ISPLAĆIVALI A KAKO SU PO ZAKONU KOJI SU DONELI MORALI DA ISPLAĆUJU. TO JE TEMA ZA TEMU-25 FORUMA. PRATITE NAS. OBJAVIĆEMO SVE! cheers What a Face lol!
Budite sigurni da i Evropa čini pritisak na vlast da mora da razreši i plate i penzije ali na našu štetu, da bi se mogla uhvatiti u obavezu efikasnosti zakonodavstva i balata prošlih obaveza u integracije. Napretka ima na svim poljima i finansija i stambene problematike.

Odgovorite nam koliko ste zadovoljni onim što već znate, osećate ali niste još srećni dobitnik sedmice, a bićete i Vi uskovo.

Zahvaljujem[b]
[b][u][i]
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Problem Vojne penzije

Počalji  Vasić taj Uto Nov 23, 2010 4:14 pm

Admiral ::[color=blue]27.05.2010.javascript:emoticonp('bounce')
Na osnovu Zakona o državnim službenicima jasno je definisan status Državnih službenika sa pravom potraživanja od 10 godina retroaktivno a 3 godine je za ostale, a koeficijenat 3 od 2000.g. po Zakonu Vojske a to što MO nema pare nadležnno je MO koje ima pare i neće da izrazi političku volju i poštuje zakon. Tako da imamo pravo potraživanja ali ne kao ZASTARELA POTRAŽIVANJA OD 2000.G. NEGO KAO ZASTARELU DOBIT NA POTRAŽIVANJE.
ed]

color=red]lor=red]27.05.2010.
Ministarstvo odbrane je zakonski obavezno da PORAVNANJE PENZIJA SA KOEFICIJENTOM-3 obračunava na platu koju smo imali od 1.1.2001.g. do 1.8.2004-i do dana obračuna i isplate sa ZK- kada lopticu odgovornosti prenosi na FSOVO, a oni nisu se udostojili da nam se obrate odgovorom na Zahteve, Žalbe i Tužbe. Razbijaju nas u paramparčad sa tužbama koje treba da podnesemo od 2000.g. do danas u nekoliko perioda povećanja vrednosti boda. Kako FSOVO nije se osposobio za punih 6 godina rada, to Šutanovac prenosi naše dosijee i obaveze na Ministarstvo rada i socijalnu politiku kojima će trebati još 6 godina ali da daju po 5000 dinara (onima sa prosekom ispod 30.000 din do kraja godine, da bi na kraju sve to preuzeo FPiO u 22. veku da rešava naša pitanja.


PAŽNJA! od 26.05.2010.g.

Obratite pažnju šta potpisujete, poštujte rokove o donetim rešenjima kao što su rešenja od 2000.g. do 2007.g. kada su doneta za PORAVNANJE PENZIJA sa koeficijentom obračuna 1,2 umesto K-3 pa su Vam zato i penzije 3 puta manje, a da niste u roku uložili žalbu koja Vas po zakonu pripada a neznate i nemate kome da se obratite. Sada smo oformili stručni tim sa prikupljenim Zakonima, uredbama, propisima, informacijama koji treba da zastupa Vaše interese u svim oblastima koje se nas tiču! Pratite svakodnevno ovaj sajt i predložite drugome da nas sa poverenjem kontaktiraju, postavljaju pitanja i u Vašem interesu usmerimo problem ka pozitivnom rešenju.Može li iko objasniti šta se događa sa vojnim penzijama....
Hvala!


Republika Srbija angažovala je Sudove ne samo u Beogradu nego i po opštinama gde možete ostvariti svoje pravo.
Ministarstvo odbrane odgovornost od 2000. godine prikriva i lopticu odgovornsoti prebacuje na FSOVO prebacuje od 1.8.2004.g. A šta je sa 4 godine unazad, PUJ PIKE NE VAŽI!
-Nameću nam formalizovane obrasce za ostvarivanje prava, koje kroz Molbu zatim Žalbu FSOVO ne daje odgovore i nakon po 60 dana čekanja igraju igru sa vremenom u oduMIRUJUĆOJ administraciji. Nemaju rešenja zato što nemaju fond i pare od MO da izmire obaveze.
Međutim, napretka i nade ima, sobzirom da je preko 1600 lica koje su nakon Molbe i Žalbe FSOV-u podneli tužbe u opštinama gde žive, smanjili troškove za 50%-DOBILI SU SPOROVE I NOVAC.
Međutim, kako se to u vojsci kaže ALI AKO se drugačije ne naredi, tužba za 11,6% je od 1.1.2008. do dana obračuna i isplate a šta je sa periodom od 1.1.2000. do 1.8.2004. i šta će biti kada nisu dobijena Rešenja za poravnanje prvo plata kao osnova za obračun penzija, zatim sa periodom penzija kada je potrebno još 3-5 tužbe i šta kada to poravnanje nije izvršeno i dobijeno Rešenje da bi se novo povećanje ili poravnanje moglo kontinuirano da sprovede bez sudskog postupka.

Budite sigurni da i Evropa čini pritisak na vlast da mora da razreši i plate i penzije ali na našu štetu, da bi se mogla uhvatiti u obavezu efikasnosti zakonodavstva i balata prošlih obaveza u integracije. Napretka ima na svim poljima i finansija i stambene problematike.

Odgovorite nam koliko ste zadovoljni onih što već znate, osećate ali niste još srećni dobitnik sedmice, a bićete i Vi uskovo.

Zahvaljujem[b]
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Problem Vojne penzije

Počalji  Vasić taj Ned Nov 28, 2010 3:35 pm

Admiral ::27.05.2010.javascript:emoticonp('bounce')
Na osnovu Zakona o državnim službenicima jasno je definisan status Državnog službenika a u Službenom vojnom listu od 1.1.2000.g. i koeficijenat 3 a to što MO nema pare nadležna je Država Srbija. Tako da imamo pravo potraživanja ali ne kao ZASTARELA POTRAŽIVANJA OD 2000.G. NEGO KAO ZASTARELU DOBIT NA POTRAŽIVANJE.
ed]

SVI MORAMO KOJI IMAO LIČNE KARTE STARE I TRAJNO VAŽEĆE DA IZVADIMO 2011.G. NOVE A KO HOĆE I PASOŠEcolor=red]lor=red]27.05.2010.
Ministarstvo odbrane je zakonski obavezno da PORAVNANJE PENZIJA SA KOEFICIJENTOM-3 obračunava na platu koju smo imali od 1.1.2000.g. do 1.8.2004- kada lopticu odgovornosti prenosi na FSOVO, a oni nisu se udostojili da nam se obrate odgovorom na Zahteve, Žalbe i tužbe. Razbijaju nas u paramparčad sa tužbama koje treba da podnesemo od 2000.g. do danas u nekoliko perioda povećanja vrednosti boda. Kako FSOVO nije se osposobio za punih 6 godina rada, to Šutanovac prenosi naše dosijee i obaveze na Ministarstvo rada i socijalnu politiku kojima će trebati još 6 godina ali da nam daju po 2000 dinara 2 puta do kraja godine, da bi na kraju sve to preuzeo FPiO u 22. veku da rešava naša pitanja.


PAŽNJA! od 26.05.2010.g.

Obratite pažnju šta potpisujete, poštujte rokove o donetim rešenjima kao što su rešenja od 2000.g. do 2007.g. kada su doneta za PORAVNANJE PENZIJA sa koeficijentom obračuna 1,2 umesto K-3 pa su Vam zato i penzije 3 puta manje, a da niste u roku uložili žalbu koja Vas po zakonu pripada a neznate i nemate kome da se obratite. Sada smo oformili stručni tim sa prikupljenim Zakonima, uredbama, propisima, informacijama koji treba da zastupa Vaše interese u svim oblastima koje se nas tiču! Pratite svakodnevno ovaj sajt i predložite drugome da nas sa poverenjem kontaktiraju, postavljaju pitanja i u Vašem interesu usmerimo problem ka pozit
ivnom rešenju.

Može li iko objasniti šta se događa sa vojnim penzijama....
Hvala!


Republika Srbija angažovala je Sudove ne samo u Beogradu nego i po opštinama gde možete ostvariti svoje pravo.
Ministarstvo odbrane odgovornost od 2000. godine prikriva i tenisku lopticu odgovornsoti prebacuje na FSOVO prebacuje od 1.8.2004.g.
-Nameću nam formalizovane obrasce za ostvarivanje prava, koje kroz Molbu zatim Žalbu FSOVO ne daje odgovore i nakon po 60 dana čekanja igraju igru sa vremenom u oduMIRUJUĆOJ administraciji. Nemaju rešenja zato što nemaju fond i pare od MO da izmire obaveze.
Međutim, napretka i nade ima, sobzirom da je preko 1600 lica koje su nakon Molbe i Žalbe FSOV-u podneli tužbe u opštinama gde žive, smanjili troškove za 50%-DOBILI SU SPOROVE I NOVAC.
Međutim, kako se to u vojsci kaže ALI AKO se drugačije ne naredi, tužba za 11,6% je od 1.1.2008. do dana obračuna i isplate a šta je sa periodom od 1.1.2000. do 1.8.2004. i šta će biti kada nisu dobijena Rešenja za poravnanje prvo plata kao osnova za obračun penzija, zatim sa periodom penzija kada je potrebno još 3-5 tužbe i šta kada to poravnanje nije izvršeno i dobijeno Rešenje da bi se novo povećanje ili poravnanje moglo kontinuirano da sprovede bez sudskog postupka.

Budite sigurni da i Evropa čini pritisak na vlast da mora da razreši i plate i penzije ali na našu štetu, da bi se mogla uhvatiti u obavezu efikasnosti zakonodavstva i balata prošlih obaveza u integracije. Napretka ima na svim poljima i finansija i stambene problematike.

Odgovorite nam koliko ste zadovoljni onih što već znate, osećate ali niste još srećni dobitnik sedmice, a bićete i Vi uskovo.

Zahvaljujem[b]
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Problem Vojne penzije

Počalji  Vasić taj Uto Nov 30, 2010 10:55 pm

Admiral ::[color=blue]27.05.2010.javascript:emoticonp('bounce')
Na osnovu Zakona o državnim službenicima jasno je definisan status i koeficijenat 3 od 2000.g. a to što MO nema pare nadležna je Država Srbija. Tako da imamo pravo potraživanja ali ne kao ZASTARELA POTRAŽIVANJA OD 2000.G. NEGO KAO ZASTARELU DOBIT NA POTRAŽIVANJE.
ed]


color=red]lor=red]27.05.2010.
Ministarstvo odbrane je zakonski obavezno da PORAVNANJE PENZIJA SA KOEFICIJENTOM-3 obračunava na platu koju smo imali od 1.1.2000.g. do 1.8.2004- kada lopticu odgovornosti prenosi na FSOVO, a oni nisu se udostojili da nam se obrate odgovorom na Zahteve, Žalbe i tužbe. Razbijaju nas u paramparčad sa tužbama koje treba da podnesemo od 2000.g. do danas u nekoliko perioda povećanja vrednosti boda. Kako FSOVO nije se osposobio za punih 6 godina rada, to Šutanovac prenosi naše dosijee i obaveze na Ministarstvo rada i socijalnu politiku kojima će trebati još 6 godina ali da nam daju po 2000 dinara 2 puta do kraja godine, da bi na kraju sve to preuzeo FPiO u 22. veku da rešava naša pitanja.


PAŽNJA! od 26.05.2010.g.

Obratite pažnju šta potpisujete, poštujte rokove o donetim rešenjima kao što su rešenja od 2000.g. do 2007.g. kada su doneta za PORAVNANJE PENZIJA sa koeficijentom obračuna 1,2 umesto K-3 pa su Vam zato i penzije 3 puta manje, a da niste u roku uložili žalbu koja Vas po zakonu pripada a neznate i nemate kome da se obratite. Sada smo oformili stručni tim sa prikupljenim Zakonima, uredbama, propisima, informacijama koji treba da zastupa Vaše interese u svim oblastima koje se nas tiču! Pratite svakodnevno ovaj sajt i predložite drugome da nas sa poverenjem kontaktiraju, postavljaju pitanja i u Vašem interesu usmerimo problem ka pozitivnom rešenju.

Može li iko objasniti šta se događa sa vojnim penzijama....
Hvala!


Republika Srbija angažovala je Sudove ne samo u Beogradu nego i po opštinama gde možete ostvariti svoje pravo.
Ministarstvo odbrane odgovornost od 2000. godine prikriva i tenisku lopticu odgovornsoti prebacuje na FSOVO prebacuje od 1.8.2004.g.
-Nameću nam formalizovane obrasce za ostvarivanje prava, koje kroz Molbu zatim Žalbu FSOVO ne daje odgovore i nakon po 60 dana čekanja igraju igru sa vremenom u oduMIRUJUĆOJ administraciji. Nemaju rešenja zato što nemaju fond i pare od MO da izmire obaveze.
Međutim, napretka i nade ima, sobzirom da je preko 1600 lica koje su nakon Molbe i Žalbe FSOV-u podneli tužbe u opštinama gde žive, smanjili troškove za 50%-DOBILI SU SPOROVE I NOVAC.
Međutim, kako se to u vojsci kaže ALI AKO se drugačije ne naredi, tužba za 11,6% je od 1.1.2008. do dana obračuna i isplate a šta je sa periodom od 1.1.2000. do 1.8.2004. i šta će biti kada nisu dobijena Rešenja za poravnanje prvo plata kao osnova za obračun penzija, zatim sa periodom penzija kada je potrebno još 3-5 tužbe i šta kada to poravnanje nije izvršeno i dobijeno Rešenje da bi se novo povećanje ili poravnanje moglo kontinuirano da sprovede bez sudskog postupka.

Budite sigurni da i Evropa čini pritisak na vlast da mora da razreši i plate i penzije ali na našu štetu, da bi se mogla uhvatiti u obavezu efikasnosti zakonodavstva i balata prošlih obaveza u integracije. Napretka ima na svim poljima i finansija i stambene problematike.

Odgovorite nam koliko ste zadovoljni onih što već znate, osećate ali niste još srećni dobitnik sedmice, a bićete i Vi uskovo.

Zahvaljujem[b]
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Problem Vojne penzije

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu