Mere MO i STAMBENI KREDITI 20.05.2010.G.

Ići dole

Mere MO i STAMBENI KREDITI 20.05.2010.G.

Počalji  Vasić taj Čet Maj 20, 2010 6:40 pm

Нових 105 бескаматних стамбених кредита за војне пензионере

Београд, 21. април 2010. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Драган Шутановац присуствовао је данас уручивању уговора корисницима војних пензија који остварују услове за стамбено кредитирање на основу којих стичу право на бескаматни кредит у износу до 20.000 евра у динарској противвредности.

Tako se pomaže vojnim licima, daš mu 20.000 a uzmeš mu 40.000.

Шутановац је истакао да је у другом кругу потписивања уговора о бескаматном стамбеном кредитирању са Фондом за социјално осигурање војних осигураника уговоре потписало 105 корисника војних пензија, који ће сада лакше моћи да реше стамбено питање.

Vrlo interesantno da sa jednom šargarepom možeš da spremaš toliko ručkova koje ti ne država nego MO daje a ujedno štedi i zarađuje kamatu na ta zadržana sredstva.

Он је указао на то да је овакав вид помоћи војним пензионерима Министарство одбране омогућило на основу Правилника о употреби, условима и начину коришћења средстава за побољшање материјалног положаја корисника војне пензије без стана.


Министар је први потписани уговор предао потпуковнику у пензији Зденку Шкарићу који 24 године чека стан и који ће, захваљујући овим средствима, моћи да купи једнособан стан у Београду за своју породицу.

Шутановац је нагласио да 20.000 припадника Министарства одбране нема коначно решено стамбено питање, и прецизирао да су од тог броја 2.828 војни пензионери.

Da li su tu i koliko je članova porodica ili dece poginulih vojnih penzionera, a gde su i koliko je to civilnih lica.

Према његовим речима, за увећане трошкове становања њима се годишње исплаћује до 10 милиона евра, због чега се морало приступити реформским решењима, којима се професионалним војним лицима нуде субвенционирани кредити, а војним пензионерима једнократна помоћ у износу до 20.000 евра.

Zašto se isplaćuju zar nije bolje da se izgradi za te pare po garnizonima gde hoće da žive nego samo da se gradi u Beogradu. Drugo nude nam se krediti na 30 godina da naša deca moraju da otplaćuju a vidimo svakog meseca kakva su zbivanja u zemlji i koliko skače evro, kolika je kamata i kako se obračunavaju i uvećavaju rate a nema plate, firme ne rade, nema sigurnosti za stalnim radnim odnosom i ihaha.


Министар је истакао да је за последње три године у систему одбране решено 2.100 стамбених питања, од тога 655 за војне пензионере.

Sveje po Pravilniku Šutanovca jer aktivni koji su ostali treba zbog političkog ugleda da dobiju stanove sa 25 godina staža a oni koji su sa 45 godina staža oni su u seriji "OTPISANI".

У циљу реформе овог сегмента формирали смо Управу за традицију, стандард и ветеране у Сектору за људске ресурсе Министарства одбране, која ће се бавити и проблемима војних пензионера, нагласио је Шутановац.

Joj što je to lepo i bolno pitanje!

Он је напоменуо да је током претходне три године одржао састанке са представницима свих удружења војних пензионера на којима су констатовани добри резултати у решавању стамбених питања.

Ovo me statistički uzbuđuje do bola i ludila. Pa zar se ne vidi koliko vredimo i činimo vam a vi ste nezadovoljni.


Доделом приближно 500 бескаматних стамбених кредита војним пензионерима уштедеће се више од 60 милиона динара годишње, који ће поново бити усмерени за додељивање ове врсте кредита, навео је министар.

KOMENTAR: Nikada srećniji nisam bio od detinjstva kada su mi obećavali kule i gradove, a ja im sada kažem kupite još jednu mašinu za pranje para da što brže izađe prljav veš na videlo.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=130315


Poslednji izmenio Vasić dana Pon Maj 24, 2010 3:05 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : IMAĆEMO ČIME DA SE POHVALIMO VETERANIMA SVETA KAKO SMO PREVAZIŠLI SEBE)
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu