2.-AKCIJE I VOJNI PENZIONERI

Ići dole

2.-AKCIJE I VOJNI PENZIONERI

Počalji  Vasić taj Čet Maj 20, 2010 7:14 pm

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU
UDRUŽENJE VOJNIH AKCIONARA SRBIJE

koja se održava 15.11.2006. god. u 12 časova u Medija centru

Tema : Inicijativa Udruženja vojnih akcionara Srbije za upis akcija aktivnim vojnim licima, vojnim penzionerima, građanskim licima na radu u vojsci na deo vojne imovine koja se prodaje.

Udruženje vojnih akcionara koje je formirano 2005. godine, ispred 15.000 učlanjenih vojnih penzionera, aktivnih vojnih lica i građanskih lica na radu u vojsci podnelo je inicijativu za upis akcija na deo vojne imovine za sva lica koja su radila u vojsci.

Procena stručnjaka Udruženja vojnih akcionara Srbije je, da ukupna vrednost vojne imovine ne iznosi kako to Vlade Republike Srbije pokazuje 900 miliona evra, već tržišna vrednost vojne imovine iznosi više od 10 milijardi evra, i zato Udruženje vojnih akcionara Srbije traži od Republike Srbije da se donese zakon o podeli akcija bez naknade svim građanima koji su radili u vojsci.

Udruženje vojnih akcionara Srbije trži od Narodne Skupštine da odmah obustavi sadašnji proces rasprodaje i pljačke vojne uimovine, da se izvrši realna tržišna procena kapitala vojne imovine i da se od prikupljenih sredstava prodajom vojne imovine izvrši podela tako da:

- 70% sredstava pripadne isključivo vojnom budžetu za potrebe osavremenjivanja orućanih snaga Srbije, povećanje plata vojnim licima i izgradnja 25.000 stanova za vojna lica,

- 15% sredstava da se prenese u vojni investicioni fond (VIF) za podelu akcija svim vojnim akcionarima,

- 15% sredstava da se prenese u Privatizacioni registar za podelu akcija ostalim građanima Srbije.

Udruženje vojnih akcionara Srbije smatra da bi se na ovaj način u vojni investicioni fond slilo više od 1,5 milijardi evra sredstava, što bi bilo dovoljno za podelu akcija 200.000 građana koji su radili pri vojsci.

Zato radnici i penzioneri NIS-a dobijaju pravo na upis akcija na državnu imovinu, a građani koji su radili u vojsci nemaju pravo upisa na državnu imovinu kojom upravlja vojska.

Udruženje vojnih akcionara Srbije trži podršku javnosti i građana Srbije da se ostvari pravo upisa akcija vojnim akcionarima.

Na konferenciji će učestvovati:

1. Branko Dragaš, Ekonomski savetnik udruženja UVA - Srbije
2. Ljubiša Jovanović, Predstavnik udruženja vojnih penzionera Beograda
3. Dragan Stefanović, Predstavnik udruženja vojnih penzionera Beograda
4. Milovan Vulikić, Predstavnik udruženja vojnih penzionera Beograda
5. Petar Kaličanin, Predstavnik udruženja vojnih penzionera Beograda

Informativna služba
Vanja Đajić-Spireski


KOMENTAR: Pripadnici Vojske koji su aktivni i u penziji a ovi prvi će uskoro biti u istoj situaciji i po ovom pitanju su oštećeni znatno. Da li udruženja vojnih penzionera svih nivoa od mene kao pojedinca do svih nas zna gde smo po ovom pitanju i šta je naše pravo po ovom pitanju, šta nam se nudi i šta ne dobijamo. Pitanje je da li je Udruženje vojnih penzionera sagledalo probleme svih nas i pojedinačno, da li po tome rade ili samo sastanče i dopisuju se a da nemaju ni Službene listove, Uredbe, pravne komentare naših eksperata koji su u penziji i koji najboloje znaju da tumače postojeće propise, Da li im je MO zapušilo usta ostvarivanjem njihovih prava već odavno i sada premoreni od svega zadovoljni prepuštaju nas kolonama izbeglica od svih problema. Da li je korektno i od onih koji su od Vojske dobili stanove za 100 maraka ili onih koji su plaćali otkup a svaka sledeća rata je sve veća i što je još gore sve više duguju u revalorizaciji koja nam je stručno nametnuta. Da li je u redu da vojni invalid sa porodicom ili još gore nesrećno stradala porodica vojnog lica i deca kao i invalidi neuslovne stanove dobijaju da otplate kao uslovne i sa 50% umanjene kvadrature se zaduži na kredit ili za 20.000 evra da otplaćuje dug dva njegova kolena narednih 30 svetlosnih godina.
Smatram da je potrebno da Uduženje vojnih penzionera napravi jedno saopštenje u kome će narodu objasniti zašto smo anetemisani, da se nebi stvarala lažna slika prema nama koji smo sve dali a najviše naše porodice.
Narod je u zabludi jer će reći šta oni hoće sve im je malo, stalno idu na mora, imaju velike plate i penzije a one su 33% vrednosti i to u dva dela decenijama, zamrznute, a sve smo to otplatili u proteklih 20 godina rada, a ima i slučajeva gde su i naši članovi porodica žrtve te deskriminacije i potcenjivanja vrednosti našeg rada i ispod nivoa čistačice.
Zato trebamo da ujedinimo sve snage i jedinstveno ukažemo poverenje Udruženju vojnih penzionera koje je do sada obezbedilo rešenje preko 1000 slučajeva. Istina je na drugoj strani medalje. Radimo na tome da istinu iznesemo pred lice narodnog suda i ponosno koračamo ulicama bez mržnje i sa ponosom.
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu