1- MENE INTERESUJE:

Ići dole

1- MENE INTERESUJE:

Počalji  Vasić taj Čet Maj 20, 2010 7:17 pm

KRATKO POSTAVITE PITANJE I OČEKUJTE ODGOVOR

MOŽETE I TELEFONOM: 061/8060265 SVAKODNEVNO OD 9-20h I VIKENDOM


1.24.05.2010. 16.07
Информисање представника Удружења војних пензионера

Министар одбране Драган Шутановац инфоримисао је данас у Медија центру “Oдбрана” представнике Удружења војних пензионера о актуелним корацима у реформи система одбране и напорима које Министарство одбране улаже у превазилажење проблема са којима се сусрећу бивши припадници војске.

Састанку су присуствовале и најодговорније стерешине из Министарства одбране надлежне за питања статуса, социјалног осигурања и стандарда војних пензионера: бригадни генерал Слађан Ђорђевић, начелник Управе за кадрове, пуковник Слађан Ристић, начелник Управе за традицију, стандард и ветеране и пуковник Милојко Миловановић, директор Дирекције за војне осигуранике. Удружење војних пензионера Србије представљао је председник Љубомир Драгањац.

Шутановац је искористио прилику да војне пензионере упозна са најважнијим резултатима Министарства одбране у протеклом периоду са акцентом на професионализацији Војске Србије и подизању угледа те институције у друштву.

Он је изнео податке који сведоче да је располагање новчаним средствима у МО данас далеко ефикасније него претходних година и да војни буџет, иако смањен услед економске кризе, успева да подмири трошкове у које спадају и војне пензије.

Министар је подвукао да око 80 посто војног буџета одлази на персоналне трошкове оценивши да то представља велики напор за систем који не располаже са довољно новца нарочито за значајније пројекте опремања.

Mинистар Шутановац је подсетио де је у оквиру недавне реорганизације МО основана и Управа за традицију, стандард и ветеране која ће се убудуће бавити и проблематиком која је и била тема састанка са члановима Удружења.

Председник Удружења Љубомир Драгањац истакао је да је министар Шутановац први звеничник тог ранга који се састао са војним пензионерима, похваливши напоре које Министарство улаже у решавање проблема војних пензионера.

Он је пренео став Удружења да војни пензионери треба да остану под окриљем Министарства одбране када је у питању њихово социјално осигурање, што је оправдао специфичностима војне службе.

Драгањац је рекао да је највећи пробелем пензионера, како је рекао, споро решавање стамбених питања и исплата одређених разлика у износу пензија које су настале законским неусклађеностима.

Министар Шутановац одговарао је и на питања чланова Удружења која су се тицала статуса пензионера, наглашавајући да је МО до сада већ доста урадило како би одређен број њих коначно добио станове те да ће током наредне године још око 1.000 таквих проблема бити решено.

Он је подсетио и на акцију бесакаматног кредитирања војних пензионера који су том приликом добили по 20.000 евра ккако би решили стамбено питање.
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

1.-

Počalji  Vasić taj Pon Maj 24, 2010 4:21 pm

Pravilna orijentacija Vlade Republike Srbije, Ministarstva odbrane a posebno Udruženja vojnih penzionera Glavnog, opštinskih i Mesnih organizacija na čelu sa Ljubomirom Draganjcem učinilo je napor da možemo ODAHNUTI.

Najzad je pored socijalne politike koja se rešava dinamikom sada naše usporenosti u podnošenju Molbi, Žalbi i Tužbi zbog neefunkcionalnosti i nefinansijske moći FSOVO da se rešavaju sporna pitanja od 2000. godine NAŠLO REŠENJE.

G-din Draganjac Ljubomir je otvorio pitanje STAMBENE problematike i model rešavanja ove problematike.

Nemožemo biti više nezadovoljni, moramo dati podršku u rešavanju socijalne i stambene problematike kako penzionisanih vojnih lica tako i aktivnih, članova porodica preminulih naših kolega, dece naših kolega koja su na školovanju, invalida koji su dali sve od sebe i onih koji su mnoga prava izgubla pogrešnim sporom ili nedovoljnim dokazima i nepotpunom dokumentacijom. Tu su i naši problemi koji svih udruženja, asocijacija, stranaka i partija koji su nas moralno podržavali i čekali početak tj. današnjicu rešavanja svih naših problema u vrlo nepovoljnim materijalno finansijskim prilikama Države.

Dalji korak je ujedinjenje zajedničkih interesa, poverenje u sva naša udruženja uz podršku i pohvalu.

Vreme je da verujemo u srećnu budućnost koju će nam Republika Srbija obezbediti kao majka koju volimo svim srcem.
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu