OBJAŠNJENJE o Sastanku sa Šutanovcem 24.05.2010-ponedeljak

Ići dole

OBJAŠNJENJE o Sastanku sa Šutanovcem 24.05.2010-ponedeljak

Počalji  Vasić taj Pon Maj 24, 2010 10:15 pm

U Domu Vojske Srbije u Beogradu održan je sastanak g-dina Šutanovca i predstavnika Udruženja vojnih penzionera Srbije sa Predsednicima glavnog odbora udruženja Ljubomirom Draganjcem i predsedicima gradskih odbora.

Sastanku je prisustvovao i predstavnik g-dina Ljajića

Dogovoreno je da se globalnom problemu vojnih penzionera priđe studioznije, rešavajući zaostala potraživanja i otvoren je još jedan kolosek tj. MO-FSOVO-Ministarstvo za socijalna pitanja g-dina Ljajića.

Naša prava će se rešavati istim stilom ali efikasnije i na našu štetu. Do poravnanja neće doći kako nas to Zakonom od 2000. godine sleduje već sa K-1 a od jeseni i sa 25% manjom penzijom. Pa se zadužujte za kredite za stanove, nemojte da se obraćate Udruženjima vojnih penzionera za pravno rešavanje i ostvarivanje prava po zakonu i pravdi koja nam pripada.

Sastanak je bio zakazan na osnovu zahteva Udruženja vojnih penzionera iz Beograda, sa konkretnim pitanjima i obećanjima da će se ista rešavati što je potvrdio i obećao Ljajić.javascript:emoticonp('affraid')

Obaveštenje: Molimo sve zainteresovane da se pojedinačno što pre uključe u akciju organizovanog pokretanja procedure preko vojnih stručnih advokata za potraživanja sa K-3 i pravim poravnanjem penzija od 1.1.200.g. i generalnom smernicom kako da se ostvare potraživanja putem suda, zaostalih potraživanja u celosti a ne selektivno i od 2008. godine do dana isplate. Sleduje nas i imamo pravo potraživanja od 1.1.2000. godine i tada bi nam plate bile 160.000 a penzije ispod 90.000 a ovako daju nam u dva dela mesečno i vidite gde Nam je kraj kada smanje za 25%, Podoficiri će imati ispod 10.000 penziju, a CL koja su radila u Vojsci imaće oko 2-3.000 dinara. UJEDINIMO SE DA PETICIJOM GARANTUJEMO PREKO 60% NAŠE POPULACIJE DA HOĆEMO NA OVAJ ZAKONSKI NAČIN OSTVARIVANJE PRAVA, DA NAŠA UDRUŽENJA PO OPŠTINAMA MOGU ANGAŽOVATI ADVOKATE I CIVILNE ALI SA VOJNIM ZAKONIMA, PROPISIMA, UREDBAMA I INFORMACIJAMA, STRUČNO PREDVOĐENI TIMOM VRHUNSKIH ADVOKATA KOJI SU BILI I PREDSEDNICI VRHOVNOG SUDA, IZ VOJNOG TUŽILAŠTVA I PRAVOBRANILAŠTVA. PODIGNIMO GLAS RAZUMA A NE BUNTA NA INTELEKTUALNO PRAVNI NIVO A NE BUNTOVNIČKI NEZNAJUĆI ŠTA I KOME DA SE OBRATIMO. PREVOĐENJE POD PATRONAT MINISTARSTVA ZA RAD I SOCIJALNU POLITIKU (KAO FSOVO) BIĆEMO SOCIJALNI SLUČAJEVI, OJAĐENI ZA OBRAČUN PLATA KAO OSNOV ZA OBRAČUN PENZIJA, ISPLATE PENZIJA, 7 TUŽBE ZA RAZLIKU ISPLAĆENU U PERIODIMA RADA I PENZIJE, OTIMAČINU STANOVA, UVALJIVANJE U KREDIT NAŠE DECE NAREDNIH 30 GODINA I UMIRANJE POD MUKAMA NEZNANJA KAKO DA SE ORGANIZUJEMO I OSTVARIMO SVOJA ZAKONSKA PRAVA KOJA SU NA SNAZI ZA NAS DRŽAVNE SLUŽBENIKE. SVE OVO U CILJU UJEDINJENJA I INTERESA NAŠIH PORODICA I DECE.
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu