10. NOVA UDRUŽENJA: PODOFICIRA, INVALIDA, VOJNIH VETERANA U AKCIJI

Ići dole

10. NOVA UDRUŽENJA: PODOFICIRA, INVALIDA, VOJNIH VETERANA U AKCIJI

Počalji  Vasić taj Uto Jun 01, 2010 12:01 am

1.6.2010.
javascript:emoticonp('lol!')
Obaveštavamo sve pripadnike Vojske sa akcentom na penzionere da su registrovana nova udruženja i proteklih godinu dana i više svoj glas nisu mogli da čuju daleko. Svesni statusa u kome se trenutno nalaze kao i u buduće pozivamo sve podoficire i invalide, pilote, mornare i druge da informativno i apelom da se uključe u udruženja i na ovaj način vršimo razmenu informacija i pratimo za nas sve VANREDNO STANJE koje nam je nametnuto protivustavnom i protivzakonitom voljom onih koji odlučuju o sudbini svih nas.

FSOVO da li će da ćuti još 2 godine dok ministar Ljajić ne odradi posao za Šutanovca i skelom nas pevozi preko blata srama u FPIO. Potrošen novac za samo 1% rešenih potraživanja oko poravnanja vrednosti boda za 2008.g. koštao je FSOVO 350 000 000 a kamata i troškovi spora 450 000 000 din. Sav novac obezbeđen je iz drugih fondova što predstavlja nenamensko trošenje para i pokretanje krivičnih prijava kao i smenu.

Umesto da se invalidima i beskućnicima obezbede minimalni uslovi od 33% visine zarađenog od njih i od usta dece naših preminulih i stradalih kolega ŠTEDI Se po 60 000 000 dinara.

Da bi ste mogli da istupate pravovremeno u zaštiti svojih prava i interesa potrebno je jedinstveno da brzo dođemo do novih informacija i na pravni i intelektualni način kao sinovi svoje otađžbine pokažemo da odnos prema svima mora biti jednak i u skladu sa zakonom.

Podoficiri i CL sadašnje plate Vas koji radite i nas koji smo u penziji iznose 33% od stvarnih a na jesen sa udovoljavanjem MMF biće manje za 20%, tako da će podoficiri imati 10 000 din a CL koja su radila u Vojsci ispod te polovine.

I pored svih napora koje čini MO i FSOVO budućnost u rešavanju problema neće nam biti naklonjena i onako kao to zakoni govore u našu korist. Da li će jednopartijsko sudstvo na opštinskom nivou rešiti naše siromaštvo ili će višestepeni sudovi pored Trećeg opštinskog suda presuđivati po sistemu ćorave bake. Ne zaboravite da nas je svakoga meseca manje preko 100 nas a da sve što radimo to činimo radi naše dece koja nisu zadovoljna ni sobom niti nama njihovim roditeljima. Zato, ujedinimo glas u zajendičkom interesu i pozovimo one koji su dobili stanove i ostvarili prava da misle na korpus nas koji to nismo ili smo delimično ostvarili 1%.

Bonus koji nam se nudi u novembru i decembru od 2000 din za nas velika para kao i 20000 evra, ali mi tražimo ono što nas po zakonu pripada a zakida se i ŠTEDI na našim ranama i sledovanju.
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu