14. FOND SOVO I PIO ZNAJU ZA NAŠA ZAKONSKA PRAVA PO ČL.75

Ići dole

14. FOND SOVO I PIO ZNAJU ZA NAŠA ZAKONSKA PRAVA PO ČL.75

Počalji  Vasić taj Uto Jun 22, 2010 9:03 pm

22.06.2010

Kako su se znatno razmnožile Žalbe i Tužbe za ostvarivanje prava na povećanje koeficijenta 11,06% od 1.1.2008.g. to je kamata narasla na podnete tužbe i izvršenu isplatu 2 puta više, to je neko već postavio prst na čelo u FSOVO i FPIO.

Udruženje vojnih penzionera iz Beograda pod velikim pritiskom i zahtevima udruženih penzionera koji su se najzad urazumeli i organizovali zahvaljujući mesnim i gradskim udruženjima, kreću u pravnu ofanzivu

Klub genrala-admirala znatno je doprineo i od samog početka svog osnivanja ispunjava u celosti obaveze koje su zacrtali u pomoći i iznalaženju rešenja za sve vojne penzionere. Posebna briga je bila izražena za podoficire i članove porodica stradalih kolega. Ovo pravo sleduje i civilna lica koja su radila pri Vojsci i kojima je prošlost bila teška a budućnost neizvesna.

Predsednik Udruženja vojnih penzionera, g-din Draganjac Ljubomir je kvalitetno i pravovremeno što je najbitnije poslao dopise i smernnice kako da se ujedinjeni, organizujemo i preko Udurženja vojnih penzionera animiramo članove porodica i decu vojnih lica u ostvarivanju svojih prava.

Nije bilo potrebno mnogo a niti je bilo skupo za naš đžep da se na ovaj način informišu pravovremeno i jedinstveno svi vojni penzioneri i pristupe svojim udruženjima u cilju ostvarivanja prava.

Sve ih je više a može se reći i preko hiljadu nas je ostvarilo svoje pravo i dobilo Rešenje i novac. Međutim kako to nije sve a na to je ukazao Draganjac, moramo da insistiramo na dobijanju novih rešenja za usklađivanje penzija ali ne bez zakonskog sledovanja po čl.75 i sa koeficijentom 3. Za to naše pravo sada zna i g-din Ljajić koji čini sve da što pre dobijen deo novca nemože da pronađe gde se zagubio u cilju isplate onima koji tuže i traže ostvarenje i tog prava. Kako je je isplata osnovice za 11,06% odneo prkeo 350.000.000 dinara kao osnovice za potraživanje a kamata je duplo više odnela para iz drugih nenamenskih fondova za ove svrhe, mora se staviti tačka.

Klub generala-admirala i Udruženje vojnih penzionera koji su naši legitimni predstavnici u ostvarivanju svih naših prava i dalje izražavaju svoje dobre namere i obavezu da istraju u što većem broju ostvarenih prava.

Za ovo je sve malo reći hvala jer samo nepotpuno informisanje i ne posedovanje pravih činjenica okreću nas protiv svih njih koji su ostvarili svoja prava i koji su nas predvodili do poznatog kraja. Mi smo VAM SVIMA veoma zahvalni i znamo da vojnička profesija nikada nije oprljala obraz, ruke i izgubila poverenje. Mi smo sa Vama drage kolege i uz svu zahvalnost Vama svima smatramo da je trenutak da se zahvalimo i pozdravimo i Vaše porodice koje su mnogo uložile u proteklom periodu.

Šaljemo Vam srdačan pozdrav i zahvalnost što ste uložili kao i uvek ogroman trud da pored svih neosnovanih priča rekla - kazala istrajete u neprekidnoj borbi do poslednjeg daha.

Ostvarili smo 1% svojih prava i zajednički ćemo se ćerati do kraja dok ne pobedi Ustavnost i zakonitost u našoj zemlji kojoj smo dali sve i čime se ponosimo u najtežim trenucima rada i života.

Zahvalni penzioneri Požarevca, Kragujevca i ....... ('Arrow')
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu