stambena problematika

Ići dole

stambena problematika

Počalji  trile taj Pet Avg 06, 2010 7:08 pm

Molim Vas ako mi neko moze da odgovori na sledece pitanje.
Ja sam ratni vojni invalid i penzionisan sam ,te me zanima da li ja kao RVI imam pravo prioriteta kod resavanja stambenog pitanja. Hvala

trile

Broj poruka : 1
Datum upisa : 06.08.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

odgovor TRILETU na postavljeno pitanje od 6.8.2010.g.

Počalji  Vasić taj Čet Sep 02, 2010 7:39 pm

Poštovani g-Trle

Uz drugarski pozdrav i želju da što lakše svoje bolove i duševne muke prebolite, želim Vam sve najbolje uz obećanje da ću učiniti sve da Pravilnik stari i novi objavim na ovom sajtu a Vi sami vidite da li imate svoja prava.

Mi nismo pravnici i tumači nepoštovanja zakonitosti, a još manje ti koji želimo da se oglušimo i uskratimo Vaša prava.

Upravo je to to što trebamo i želimo da postignemo i tako organizujemo sistem penzionera da se dobija prava informacija i generalno za sve, na koji način, kako i gde se obratiti.

Međtutim, lično se zalažem da to sve što je radilo nekada MO i GŠ sa svojim personalcima odrađuje novom organizacijom kompententno UVPS.

Koliko saosećam Vašu muku i problem kao poštovanog kolege, tako isto saosećam i ostale moje kolege koje su istom statusu i problemu organizovani u Udruženje invalida pa i UVPS koji se ne bavi nepoštovanjem Pravilnika o dodeli stanova, nama penzionerima pa čak ni nama koji smo dali sve od sebe..

Ministar odbrane ne poštuje ništa i deli stanove ni po pravilniku niti po rang listi niti se na nju može uticati.

Udruženje VPS i Gradsko udruženje treba da Vam daju tu informaciju i svakog meseca rang. Međutim svi vole da budu Predsednici i da od naše članarine naplaćuju dnevnice i pričaju nam priče po Mesnim i Gradskim odborima umesto da donesu ključ od stana i dodele Vam ono što ste otplatili i preplatili a na Vama i nama sada i ZARAĐUJU.

Pozdrav!
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: stambena problematika

Počalji  GIŠKA07 taj Sre Okt 13, 2010 2:30 am

trile ::Molim Vas ako mi neko moze da odgovori na sledece pitanje.
Ja sam ratni vojni invalid i penzionisan sam ,te me zanima da li ja kao RVI imam pravo prioriteta kod resavanja stambenog pitanja. Hvala

PORUKA za TRILETA, prijatelju, uz punu podršku teksta našeg kolege VASIĆA, želim ti reći, da ranijim Pravilnicima lica kao ti imali su prioritet, ali sada ovim Pravilnikom 38/05 koji je još uvek na snazi, tu prednost imaju samo porodice ili lica sa preminulim članom porodice. Ti ovim pravilnikom dobijaš br. bodova, ranije je bilo 50 sad je 20.

Obzirom da nisi napisao za koju strukturu stana si i koliko bodova imaš ne mogu ti ništa reči konkretno o nekim tvojim šansama da rešiš svoj stambeni problem.

Inače novim Pravilnikom koji je napravljen i postoji prva verzija, podeljen je samo odredjenim licima a čuvaju ga kao državna tajna sa zabranom da lica koja su radila na izradi ne smeju ništa progovoriti. Moja saznanja su da je tim novim Pravilnikom predloženo :

- deca koja su preko 26 godina starosti neće biti uzimana po čl. 18 u odredjivanju koja struktura stana te pripada a samim tim imaćeš i manje broj bodova.

- čl. 27. kojim je predviđeno da stan koji poseduješ u vlasništvo ili suvlasništvo možeš ponuditi VS i vratiti taj stan, ukoliko ima zainteresoivanih u tom garnizonu - mestu za tu strukturu, a da VS tebi dodeli adekvatan stan koji te pripada - PREDVIĐENO je da se taj član BRIŠE .

- predviđena su DVA način rešavanja stambenog pitanja. KREDIT za lica do 40-45 godina i DODELA STANA za lica koja su preko 45 godina starosti. Stim da aktivni sastav stambeno pitanje će rešavati putem kredita preko NIP-a pod povoljnijim kamata.

- da se ukine otkupna cena stana i izmeni Zakon o stanovanju gde će se kupovati stanovi po tržišnim cenama koja odredi poreska služba grada, opštine, lokalna samouprava.

- predviđeno je i da se ukine čl. 19 kojim si mogao da se odrekneš strukture koja te pripada i odlučiš za manju strkturu kao trajno rešenje . Na ovaj način ne bi dolazilo od strane pojedinaca u stručnoj službi stambenog organa da manipuliše sa listama pre svake podele stanova. Zato su i ukinuli raniji čl. 13. odnosno 17. kojim se odricanjem dobijalo broj bodova ili učešćem u procentima. Ovaj član je otvorio mnoge sudske postupke koji su i dan danas aktuelni u Vrhovnom sudu, zato što odredbom čl. 13/17. nije bila regulisana cena kvadrata i način učešća, pa je naknadno bilo doneto UPUTSTVO kooje je bilo sa tržišnom cenom i ukinuto zbog odluke Ustavnog suda, jer otkupna cena stana po Zakonu o stanovanju ne može biti TRŽIŠNA VEĆ OTKUPNA KOJA JE PROMENLJIVA svakog meseca .

Toliko prijatelju, pozdravljam te i sve najbolje !!!!

Taj novi pravilnik je trebao da izadje već i da važi od ovog meseca ali se stalno , neznam iz kojih razloga.

GIŠKA07

Broj poruka : 27
Datum upisa : 07.10.2010
Godina : 66
Lokacija : R Srbija, Niš

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: stambena problematika

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu