27. VREDNOSTI BODA OD 2000.-DO DANAS MALVERZACIJE I OTIMAČINA OD VOJSKE I PENZIONERA

Ići dole

27. VREDNOSTI BODA OD 2000.-DO DANAS MALVERZACIJE I OTIMAČINA OD VOJSKE I PENZIONERA

Počalji  Vasić taj Pon Nov 22, 2010 12:23 am

KOLEGE PENZIONERI!

Radili smo u Vojsci i bili smo ponosni, zadovoljni od umora, odgovornosti, brige, nedaća i nesreća koje su nas zadesile. Dali smo sve od sebe a sada nam to ne priznaju i deklasiraju.

Pokrenućemo pitanje odgovornosti direktora FSOVO za ovakvo stanje, odnos, i zloupotrebu službenog položaja, sobzirom da nije pokazao kvalifikaciju za dužnost i nivo kojim se bavi. Rađeno je protiv zakona i propisa, donošene su odluke i izražena je mržnja prema ovolikom broju nedužnih mučenika i paćenika. Ali to je sledeće pitanje koje će doći na red sledeće nedelje.

OBJAŠNJENJE U VEZI VREDNOSTI BODOVA OD 2000.G. DO DANAS, NAČIN OBRAČUNA PENZIJA I ZAKIDANJA I ŠTA NAS JE SLEDOVALO PO ZAKONU I KAKO SMO PRETRPELI ZBOG KRIVIČNE ODGOVORNOSTI DIREKTORA ŠTO JE "NIJE ILI JE ČINIO PROTIVZAKONITE RADNJE I OŠTETIO VOJNE PENZIONERE ZA VIŠEMILIONSKE VREDNOSTI". U BORBI PROTIV KRIMINALA, KORUPCIJE I OVAKVIH SAMOVOLJNIKA PRILAŽEM KAO DOKAZ ČINJENICE KOJE SU NEOBORIVE U CILJU DOKAZIVANJA KRIVICE I TO: (KADA OBJAVIMO TABELU BODOVA BIĆE VAM JASNIJE, ALI EVO KOMENTARA:
1.-Prinuđen da proverim šta se to dešava i zašto sam u podređenom položaju, uzeo sam Rešenje od personalca i proverio po kojim elementima i koliko bodova imam kada sam radio. Na osnovu toga uzeo sam za sve mesece listiće Poštanske štedionice preko koje sam primao platu i uporedio. Nikada do tada nije bilo sumnje ali broj bodova i vrednost boda za 1.1.2000.g. bio mi je 1,641 din. Kada sam proverio utvrdio sam da nije to što trebam da primim. Imao sam 2 godine kada nisam imao benificiran radni staž 12/14 meseci, pa sam napisao Molbu Personalnom odeljenju da to proveri i u skladu sa zakonom mi obračuna i upiše za sve godine i ovu razliku. Takođe mi je dodat i staž u duplom iznosu za dane agresije na našu zemlju.
2.-Od 1.1.2000.g. pa sve do 1.8.2004. godine vrednost boda je bila 1,641 da bi se u septembru 2004. vrednost boda povećala 5 puta na 6,71 dinar. Po zakonu nas je sledovalo od 1.9.2004.g. zbog čega se insistira da se povedu postupci za isplatu razlike sa Zateznom kamatom-konfornom metodom do dana isplate.
PITANJE! Šta je radilo Ministarstvo odbrane na Ministrima Tadićem i Šutanovcem za to vreme, koji su nam uskratili za 4 godine sva prava koja nam po Zakonu o državnim službenicima pripada (potraživanja u trajanju od 10 godina retroaktivno). Oglasili su nas iz FSOVO da ne pripadamo sistemu a Ministarstvo odbrane je koristilo naše pare, uvodilo nam participacije, i ne snosi odgovornost za zloupotrebu službenog položaja i pljačku vojnih penzionera, civilnih lica koja su radila u Vojsci čestito i pošteno. Vreli krompir MO prebacuje na FSOVO sa sredstvima novčanim za isplatu svih obaveza. FSOVO se uigrava u taktici, neznanju, zatrpano bremenom predmeta i obaveza, opterećeno subjektivnim slabostima i dezorganizacijom koja je krunisana dezorijentacijom. Pristupaju svesno zloupotrebom fondova troše pare, i obmanjuju na najgrublji način sve nas.
Neoprostivo je sve to, sobzirom da smo nudili mnoga rešenja preko UVPS kako da se stvari rešavaju ali nisu do sada ništa prihvatili. Ovoga puta kao i pre govorim u svom komantaru odgovorno i istinito sa činjenicama koje mogu da potkrepim i dokazima koje iznosim.
ŠTA JE ISTINA: Kako od septembra 2004.g. vrednost boda iznosi 6,71 din po bodu, to nije tako jer FSOVO isplaćuje vrednost boda za 50% manje vrednosti (pogledajte svoje platne listiće) pogledajte tabelu koju ćemo priložiti uz ovaj tekst. POGLEDAJTE TABELU FSOVO "PROCENTI USKLAĐIVANJA PENZIJE OD 2003-2008g I UPOREDITE TABELU KOJU SAM DAO OD 2000-2010.G. PA VIDITE KOLIKO NAM JE MINISTARSTVO ODBRANE U PERIODU DAVINIĆA I DRUGIH ISPLAĆIVALO PO 1,641 DIN A TREBALO JE U 2003.g -VIDI TABELU FSOVO.
KRIVICA MINISTARSTVA ODBRANE JE U TOME ŠTO JE U PERIODU OD 2000. A POSEBNO 2003.G. UZIMALO VOJNIM PENZIONERIMA ZNATNU RAZLIKU ZA KOJU ONI NISU ZNALI I NISU ZNALI KAKO DA TO POTREŽUJU.
ZA PERIOD OD 1.1.2000.G. Ministarstvo odbrane nam nije po Zakonu isplaćivalo sa Koeficijentom-3 (K-3) obračun plata a koji je bio osnov za penziju. POKRENUTO JE DO 2005.g. NEKOLIKO DESETINA HILJADA TUŽBI KOJE SU "ZBOG MIROVANJA ADMINISTRACIJE JOŠ -AD AKTA-" A FSOVO TAJ NOVAC NIJE DOBIO OD Ministarstva odbrane pa nas po "uvezenoj pameti nekog magistra" vodi da NISMO BILI U SISTEMU. Za svo to vreme zatezne kamate su bile velike a do 2005. godine svi smo bili oštećeni za 15,5 miliona dinara. Danas hoće da nam isplaćuju "kusur" od 65.000. 165.000, 256.000 do 350.000 ukupne razlike. VAŽNO! tada su nam na isplatnim listićima uskratili pravo da imamo uvid i da možemo da sami proverimo i "IMAMO DOKAZ PO KOLIKO JE VREDNOST BODA BILA I KOLIKO SMO ISPLAĆIVANI" TO PRAVO TRAŽIMO DA NAM VRATE JER SVAKOME RAZLIČITO OBRAČUNAVAJU I ZAKIDAJU.
-Kako se snaći u svemu ovome: Uzmite Rešenja o plati, daćemo Vam program u Excelu, unesite podatke kroz primer koji je dat i videćete koliko Vas sleduje plata ili penzija od 2000.g. do danas i sve ove promene unesite bez promena i obračuna Zatezne kamate-konformnom metodom - do danas. Morate bez obračuna K-3, a drugi primer sa obračunom K-3 što znači da treba da imate 3 puta veću platu 1.1.2000.g. od prosečne plate u R.Srbiji. Pratićemo da li će i ostale Republike K-3 prihvatiti i zaračunati i u Crnoj Gori i drugim secesionističkim Republikama.
Vaša plata kao osnov za obračun penzije bi trebala da je mnogo veća, a i da se poštovao zakon i da je Ministarstvo odbrane bilo politički dobronamerno i da nije došlo do zloupotrebe pozitivno pravnih propisa i Zakona koji su na našoj strani, nebi došlo do pljačke, krađe i poniženja vojnih penzionera u Republici Srbiji. Četiri godine je MO podkradalo vojna lica, civilna lica u Vojsci i na kraju ih protivzakonito, brutalno ostavilo obespravljene na ulici, neizmirujući svoje obaveze po zakonu. Ne uplaćuju doprinose, a danas ni struju, vodu, komunalije, hranu, goriva, maziva a hvale se velikim međunarodnim poslovima koje Šutanovac ugovara i obezbeđuje. Prvo je izbacio vojne penzionere iz kasarni, ostavio ih bez stana, prava na rad, ostavio vojne invalide, ostavio desetine hiljada školovanih za potrebe odbrane Države Srbije i preimenovao Vojsku profesionalaca dokazanih u odbrani interesa svoga naroda.
MNOGO BITNO: Kada pogledate svoje platne listiće za platu i penzije videćete da Vam je vrednost boda obračunata od septembra a tada ste i dalje dobijali ko je radio i redovne isplate.

MEĐUTIM: RADI SE O TOME ŠT MINISTARSTVO ODBRANE-FINANSIJSKO ODELJENJE OPET IMA SVOG MAGISTRA, KOJI NIJE OD SEPTEMBRA VREDNOST BODA ISPLAĆIVAO RETROAKTIVNO OD NOVE GODINE PA SU NAM 10 MESECI "OTELI" ODGOVARAJUĆI NAM DA SU NAM ISPLATILI I DA NA TO NEMAMO PRAVO. PONAVLJAM UMESTO DA ISPLAĆUJU RETROAKTIVNO ONI SU ISPLAĆIVALI PO TABLICI VREDNOST BODA OD SEPTEMBRA. VELIKE SU RAZLIKE I KUMULATIVNI IZNOS KOJI OPRAVDAVA OTIMAČINU OKO 15,5, MILIONA DINARA (OBRAČUN OD 2005.G) A DO DANAS MNOGO VIŠE, SVAKOM VOJNOM PENZIONERU.
TO ISTO SE DOGAĐA SVAKI PUT KADA SE U TABELI OD 2000-2010. VIDI POVEĆANJE VREDNOSTI BODOVA. KAKO NI TO NIJE SVE TU JE I ZATEZNA KAMATA OD JANUARA SVAKE GODINE DO SEPTEMBRA SA RAZLIKOM. DOĐE MI DA PLAČEM OD MUKE ŠTA NAM SVE RADE A DA TO NEZNAMO, ĆUTIMO I TRPIMO, AJDE ŠTO MI NEGO OVE NAŠE SUPRUGE, A PONAJVIŠE DECA. MINISTRE TREBA DA TE JE SRAMOTA, NISI DOSTOJAN NI DA DOBIJEŠ DEMOKRATSKU TORTU U LICE, JER BI DOBIO OD SVAKOG ČLANA PORODICE, ALI PROGUTAĆEŠ TI TO-POLAKO.
Promenio nam je uniformu, odvojio nas je od aktivnog sastava i potpuno izbrisao period u kome se rodio, malo školovao i preko ulične estrade ušao na politička vrata u krug vojskovođa. Zatvorio nam je vrata na svim nivoima, Komandanti kasarni i garnizona ne dolaze na sastanke UVP, drži objekte vojne pod jurisdikcijom da naš uloženi novac uložen u izgradnju i održavanje svih njih može da "ovaploćuje-dokapitalizuje" i od toga nam iz naše kasice isplati sirotinju.
Vratimo se na koeficijente i realnost:
[img][/img]
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu