2. NOV ZAKON I NAČIN OBRAČUNA VOJNIH PENZIJA

Ići dole

2. NOV ZAKON I NAČIN OBRAČUNA VOJNIH PENZIJA

Počalji  Vasić taj Pet Dec 17, 2010 7:19 pm

ZAKON OBMANA ILI PREVARA NA DUŽE STAZE!

KOMENTAR NIJE POTREBAN-VREME ĆE SUDITI


Izmenjena pravila o obračunu penzija

Sviđa vam se članak?
Podeli

Vlada Srbije je usvojila izmene Zakona o budžetskom sistemu kako bi promenila način obračuna povišica plata budžetskih korisnika i penzija u idućoj godini.

U januaru će, kako je predloženo, decembarske plate i penzije biti uvećane za dva odsto, s tim što će najniže penzije biti dodatno uvećane.

Povišica u aprilu biće u iznosu šestomesečne inflacije, a u oktobru će plate i penzije biti uvećane za tromesečnu inflaciju plus polovinu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Prema ranijim izmenama Zakona o budžetskom sistemu, kojim su utvrđena fiskalna pravila koja ograničaju budžetski deficit i javni dug, trebalo je da plate i penzije u januaru iduće godine budu uvećane za rast inflacije u drugoj polovini 2010. godine, što bi iznosilo oko šest odsto.

Na povišicu plata i penzija u aprilu, kako su predviđala danas izmenjena pravila, pored inflacije uticao bi i rast BDP-a.

Ministarka finansija Diana Dragutinović je na konferenciji za novinare rekla da je Zakon o budžetskom sistemu morao da bude usklađen s mogućnostima države, odnosno da za planiranu povišicu nije bilo dovoljno novca. (Economy.rs, Beta 16. decembar 2010)
avatar
Vasić

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.05.2010
Lokacija : Požarevac

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu