Naredba o izbegavanju poštara

Ići dole

Naredba o izbegavanju poštara

Počalji  Admiral taj Čet Dec 23, 2010 3:09 pm

Зашто судска писма не долазе дo Фонда СОВО

НАРЕДБА О ИЗБЕГАВАЊУ ПОШТАРA
(преузето из ПРИЛОГА ВЕТЕРАНУ)

Пре двадесетак година неки наши врхунски спортисти избегавали су служење војног рока. Бежали су од поштара
и ништа нису потписивали. Позиви су се враћали са назнаком "непознат на кућној адреси" или "није тражио позив што је нервирало тадашње војне власти па су претиле полицијом чак и чувеним репрезентативцима.

Сада се догађа нешто супротно. Сада војне установе избегавају да приме пошиљке - судска писма и да их уруче Фонду СОВО у Београду. Будући да им у последње време приспева велики број судских писама, овлашћена лица Војске Србије обијају да их преузму и потпишу повратнице захтевајући да се повратнице накнадно потписују и враћају пошиљаоцима, Удружење ВПС од Јавног предузећа ПТТ саобраћај „Србија" тражило је објашњење и добило одговор у коме се, између осталог, каже; „Предузеће није у могућности да уручује судска лисма уз накнадно потписивање повратница јер је то у супротности са важећим прописима. С тим у вези, Војска Србије је обуставила преузимање свих поштанских пошиљака од 19. августа 2010. године те су све пошиљке враћене са констатацијом „није тражио". Од 2. септембра Војска РС је преиначила своју одлуку и донела наредбу која подразумева преузимање свих пошиљака изузев судских писама.
С обзиром да поштарима није омогућен приступ војним установама, предузеће уручење лошиљака војним установама врши искључиво путем поштанског прегратка у складу са важећим прописима. У случају да прималац не преузима пошиљке, предузеће нема начина да их уручи и исте враћа пошиљаоцу са костатацијом нијв тражио што је случај и са спорним судским "пошиљкама..."

Поводом таквог поступања овлашћених лица Војске, председник Удружења ВПС Љубомир Драгањац, 25. октобра ове године, од министра одбране Драгана Шутановца затражио је став и мишљење по том питању. У том допису се, између осталог, истиче:
"0вако поступање војних јединииа - да одбијају да приме судске пошиљке и да их не уручују Фонду за СОВО – изазива велико незадовољство код војних пензионера јер нису у могућности да остваре своја тражена а законом припадајућа права. Из тога разлога обраћамо Вам се, господине министре, да се овај проблем разреши и судска писма на прописани начин уручују Фонду за СОВО како би странка у законском року остваривала своја тражена права."

За очекивати је да министар неће подржати оне који су донели наредбу да се обустави примање судских писама.

Озбиљној институцији није својствено да њена службена лица беже од поштара или да га гледају кроз "шпијунку" не
ортварајући врата.
avatar
Admiral
Admin

Broj poruka : 28
Datum upisa : 21.04.2010
Godina : 55
Lokacija : Kragujevac

Pogledaj profil korisnika http://www.radio-admiral.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu